loader

Pasztet wegański

Pasztet wegański czyli taki bez dodatku mięsa, jajek oraz masła czy mleka. Można go wykonać z dowolnych roślin strączkowych takich jak: fasola, ciecierzyca, soczewica, groch czy bób. Warto dodać także kaszę gryczaną oraz jaglaną...

Czytaj więcej

Wegańska pasta kanapkowa

Na hasło pasta kanapkowa przeciętnemu ‘zjadaczowi chleba’ przychodzi na myśl twarożek ze szczypiorkiem, pasta jajeczna bądź z wędzonej makreli. Zatem, jak to przełożyć na weganizm? Otóż nie jest tak trudno, jak mogłoby...

Czytaj więcej

Pasta bezjajeczna - najlepszy przepis

Pasta bezjajeczna to tradycyjny przepis kuchni wegetariańskiej, a nawet wegańskiej. Istnieje bardzo dużo prostych przepisów, ale nie wszystkie mają wyjątkowy i niepowtarzalny smak. Jednak zrobienia takiej wyjątkowej pasty potrzebna...

Czytaj więcej