Wyjątkowy smak oraz cenne właściwości żurawiny sprawiają, że znajduje ona zastosowanie w wielu potrawach i napojach. Jednak wiele przetworów i suszonych owoców zawiera cukier, który może okazać się problematyczny dla osób...
Czytaj więcejZagraniczne słodycze w atrakcyjnych cenach są łatwo dostępne na rynku. Wśród nich znajdziemy także bardziej wytrawne produkty, które spełnią oczekiwania klientów. Podczas doboru, warto mieć na uwadze dobrą jakość. Renomowane marki...
Czytaj więcejDieta wegańska wyklucza spożywanie wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego. Słodkie desery, na które każdy z nas lubi sobie czasami pozwolić, bazują głównie na jajach i mleku, więc w jadłospisie weganina nie ma na nie miejsca...
Czytaj więcejWeganizm staje się coraz bardziej popularny wśród coraz większej liczby osób. Nie jest to zwykła, chwilowa moda, a styl życia, który opiera się przede wszystkim na świadomości etycznej, zdrowotnej, ekologicznej i społecznej. Weganie...
Czytaj więcejCiasta bezglutenowe staje się coraz bardziej popularne. Można je przygotować w wielu różnych kombinacjach smakowych – zarówno z czekoladą, bakaliami, jak i owocami! Ciasto bez glutenu zyskuje coraz więcej zwolenników. Przybywa...
Czytaj więcejPrzez niektórych rabarbar uważany jest za warzywo, w Polsce wykorzystuje się go głownie do dań, deserów czy ciast słodkich. Najlepszym tego przykładem jest ciasto rabarbarowe, której jest bardzo proste w przygotowaniu, a do tego...
Czytaj więcejCiasto, które znane jest w każdym polskim domu. Wykonywane od lat, przy użyciu kilku prostych składników, w tym jabłek. Szarlotka lub inaczej jabłecznik to ciasto, które smakuje niemal każdemu. Smaku temu ciastu mogą dodać rodzynki...
Czytaj więcejCiasto bananowe to sposób na szybką i przepyszną przekąskę, która smakuje niemal każdemu. Puszyste a zarazem wilgotne ciasto bananowe szybko rośnie w piekarniku. Ciasto bananowe jest bardzo proste w przygotowaniu, a do jego zrobienia...
Czytaj więcej