Beza to jeden z najsłodszych wyrobów cukierniczych, który składa się z masy białek jaj kurzych oraz cukru pudru lub cukru kryształowego. Beza najczęściej przekładana jest kremami oraz ozdabiana sezonowymi owocami, które...
Czytaj więcejWegańskie ciasto marchewkowe jest przede wszystkim pomysłem na zdrowy i słodki deser, bez dodatku jaj, mleka oraz masła. Na pierwszy rzut oka ciasto wegańskie nie różni się niczym nadzwyczajnym od zwykłego ciasta. Poważna różnica...
Czytaj więcejLody wegańskie różnią się od tradycyjnych lodów tym, że nie powstały na bazie śmietany oraz mleka krowiego. Lody wegańskie nie zawierają również innych składników pochodzenia zwierzęcego. Do ich produkcji wykorzystuje się kokos...
Czytaj więcej Truskawka to mający miliony fanów na świecie owoc. W Polsce pojawia się na początku czerwca, a jej pysznym smakiem można delektować się do późnego sierpnia. Kobiałki wypełnione po brzegi czerwonymi owocami kuszą na każdym kroku...
Czytaj więcejWegańskie, czyli jakie? Na początek małe przypomnienie z terminologii – weganizm to jedna z gałęzi radykalnego wegetarianizmu, której istotą jest wykluczenie z jadłospisu mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, w tym jaj i...
Czytaj więcejUwielbiasz ciasta ze sporą ilością jabłek? W takim razie wegańska, bezglutenowa szarlotka pomarańczowa bez dodatku cukru jest idealną propozycją dla Ciebie! Sprawdź, jak dodatek pomarańczy znakomicie uzupełnia smak kwaskowatych...
Czytaj więcejMamba to nazwa popularnego masła orzechowego pochodzącego z Haiti. Jest to prawdopodobnie najlepsze masło orzechowe na świecie. Nie do końca wiadomo jednak, w jaki sposób powstało to masło. Jedni uważają, że przepis...
Czytaj więcej