Rodzaje diet wegetariańskich
Dieta wegetariańska wiąże się z...
Sezon na letnie grillowanie i biwakowanie trwa w najlepsze. Grill przeważnie kojarzy się z tłustymi potrawami mięsnymi. Propozycja wegańskiego grillu nie jest skierowana tylko i wyłącznie dla wegan, ale także dla osób, które dbają o zdrowe odżywianie i prawidłowy metabolizm.
Warzywa to niepodważalna podstawa kuchni wegańskiej. Sprawdzą się one także na grillu. Do najczęściej grillowanych warzyw należą: bakłażan, bataty, papryka, cukinia, kukurydza, ziemniaki. Warzywa mogą zostać zamarynowane zupełnie tak jak mięso. Do marynaty potrzebne będą: zioła, sos sojowy, olej rzepakowy, sos BBQ czy nawet tradycyjny sos pomidorowy z odrobiną chili. Można oczywiście użyć mieszanek przyprawowych, które służą do nacierania warzyw.
Grillowane warzywa - ponadczasowa klasyka. Szaszłyki z z grillowanych warzyw podawane są nie tylko na wegańskich stołach. Odpowiednio doprawione smakują wyśmienicie. Z grillowanymi warzywami świetnie łączy się hummus, pasta z fasoli, czy inne pasty, które z reguły są podawane do makaronów. Możliwości jest naprawdę sporo.
Warzywa grillowane - składniki:
Przepis:
Nuggetsy z pieczarek - beztłuszczowa propozycja na szybką przekąską grillową, która z pewnością posmakuje każdemu. Panierowane pieczarki w migdałowym parmezanie smakują wyśmienicie, najlepiej gdy są podawana na ciepło.
Składniki:
Przepis:
Boczniaki
Grillowane boczniaki to szybki, łatwy przepis na aromatyczną przekąskę. Grzyby same w sobie są niezwykle smaczne, jednak przygotowane z ulubionymi przyprawami, podawane prosto z grilla smakują wybornie.
Składniki:
Przepis:
W piciu alkoholu nie ma absolutnie niczego złego. Oczywiście pod warunkiem, że mamy wszystko...
Czytaj więcejCzy można obchodzić Święta Bożego Narodzenia bez tradycyjnych potraw? Może komuś się to...
Czytaj więcejJak przygotować idealne menu na karnawał? Jedzenie na imprezach powinno być lekkie, łatwe...
Czytaj więcej
Komentarze (0)
Zostaw komentarz