Placki ziemniaczane to prosta potrawa, której podstawą wykonania są ziemniaki. Tradycyjne placki ziemniaczane smażone są na tłuszczu, najczęściej oleju lub smalcu. Drugim potrzebnym składnikiem do wykonania placków jest cebula. Placki...
Czytaj więcejSushi to z pewnością wyjątkowa potrawa, która niekoniecznie wszystkim musi posmakować. Niektórzy potrzebują kilku podejść, żeby się do niej przekonać, innym nigdy się to nie udaje. Klasyczne sushi to potrawa wywodząca się z...
Czytaj więcejPizza to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni włoskiej, która znana jest na całym świecie. Próżno szukać jej przeciwników, nawet wśród wegan, którzy umiejętnie zastępują niezdrowy ser żółty innymi dodatkami, np. serami...
Czytaj więcejBoczniaki to jedne z najbardziej popularnych grzybów w kuchni polskiej. Posiadają one sporą dawkę wartości odżywczych oraz naturalne właściwości, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Boczniaki zawierają substancje...
Czytaj więcejKotlety warzywne to prostota wykonania oraz wielka możliwość doboru właściwie jakichkolwiek składników pochodzenia roślinnego. Przy wykonaniu warzywnych kotletów warto postawić na sezonowe warzywa, które smakują najlepiej. Danie to...
Czytaj więcejLeczo wegetariańskie to jedna z tych potraw, która może być przyrządzona zarówno w wersji z mięsem jak i bez. Leczo opiera się w szczególności na warzywach. Jest to danie kuchni węgierskiej, znane także na Słowacji...
Czytaj więcejCzy wegańskie pierogi mogą smakować jak te z twarogiem oraz podsmażanym boczkiem? Oczywiście, że tak! Kluczem do uzyskania autentycznego smaku polskich pierogów jest pozyskanie odpowiednich zamienników, imitujących smak ulubionego...
Czytaj więcejSpaghetti czyli najbardziej znany rodzaj makaronu, który wykorzystywany jest w kuchni włoskiej. Tradycyjne danie składa się z porcji świeżo ugotowanego makaronu, który wymieszany jest wraz z konkretnym sosem, niekiedy całość posypana...
Czytaj więcej